ND Lindt Choco Chili
- 10003
- Na stanju
-
1.836,00 RSD
- Cena bez poreza: 1.530,00 RSD
- ili -
Opis Ova čokolada je poslastica tj. polu kruta suspenzija čestica kakaoa i šećera (i mleka, u zavisnosti od vrste), koji čine oko 70% ukupne mase u masnoj fazi. Čestice kakaoa dobijaju se od ploda kakaovca (Theobromacacao). Lekovita svojstva: Naučna istraživanja pokazuju da crna čokolada podiže nivo dobrog holesterola i smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, ukoliko se dnevno unosi oko 16 grama ove vrste čokolade Crna čokolada utiče na podizanje nivoa hormona sreće, što znači da popravlja raspoloženje i ublažava depresiju Konzumiranjem samo jedne kockice crne čokolade dnevno mogu se ojacati mentalne sposobnosti kao što su budnost, koncentracija i pamćenje Čokolada je vekovima poznata i kao moćan afrodizijak Kockica kvalitetne crne čokolade sadrži istu količinu flavonoida koliko se nalazi u jednoj časi crnog vina Povoljno utiče na rad srca a najnovija istraživanja nagoveštavaju da može pomoći u lečenju pacijenata obolelih od ciroze jetre i da suzbija kašalj jer ima slično dejstvo kao i sirup protiv kašlja
Sastav Šećer Kakao masa Kakao maslac Kakao prah sa redukovanim sadržajem kakao maslaca Emulgator (sojin lecitin) Aroma (vanilin) Suva materija kakao delova min. 50% Može da sadrži jezgrasto voće, pšenicu i mleko
Garancija - Ova bombonjera se čuva na suvom i hladnom mestu, na temperaturi od 10-15°C i vlažnosti vazduha 60-70%, najbolje u zatvorenoj posudi, budući da lako apsorbuje mirise. - Ukoliko je temperatura povišena, kakao buter će se otopiti, rekristalisati na površini, što neće promeniti ukus, ali hoće izgled. - Ukoliko je vlažnost povišena, rastvoriće se kristali šećera, koji će se rekristalisati, stvarajući prevlaku, ovo će promeniti i ukus.